Jdi na obsah Jdi na menu
 


Masopust 2008 v Kameničce

Obrazek

 

Masopust 2008 v Kameničce ...

Masopust 2008 v Kameničce

Konec ledna a začátek února byl v Kameničce ve znamení plesu a masopustu.

Obrazek

V pátek 1. Února byl v kulturním domě v Kameničce tradiční Společenský ples. Jeho pořádání se jako každoročně chopily ženy a na pomoc si přizvaly také hasiče. Ples, to není jen se pěkně obléknout a jít si zatancovat. Pro pořadatele to znamená spoustu práce dlouhou dobu před plesem. Musí se zajistit kapela, připravit tombola, občerstvení, připravit a vyzdobit sál. Pak už se čeká na hosty. Letos na Kameničku vyšel nepříliš výhodný termín plesu - pátek před masopustem. To také poznamenalo návštěvu plesu. Přesto se ples vydařil. Kapela hrála ke spokojenosti všech a tak jsme si pěkně zatancovali. Výherci se radovali z cen, které vyhráli při losování z bohaté tomboly.

 

Obrazek

 

Obrazek

 

Sobotní ráno po plese nenechalo místní hasiče dlouho spát. Vždyť museli připravit tradiční masopustní průvod obcí. Zde se opět projevila dobrá spolupráce mezi hasiči a ženami. Už v týdnu před masopustem ženy vyžehlily a připravily vhodné masky z místní asi 40 kusé kolekce masek.

Letos se sešlo do průvodu 32 účastníků v masce, někdo si donesl masku svoji, někdo si vybral z připravených. Průvod doprovázeli 4 místní amatéři, kteří svými nástroji a hlasem dodávali průvodu hudební doprovod. Samozřejmě nechyběl ani hasič s pokladnou.

Obrazek

Masopustní průvod přilákal hodně obyvatel Kameničky , jejich příbuzných i náhodných účastníků na náves. Společně si prohlíželi masky. Maškarádi s kapelou prošli celou vsí, dům od domu. Zakončení bylo večer v kulturním domě.

Obrazek

 

Obrazek

Organizace Sboru dobrovolných hasičů v Kameničce děkuje všem občanům a návštěvníkům obce za štědré příspěvky do kasiček. Celkem bylo vybráno rekordních 16 500,-Kč. Vybrané peníze budou použity na každoroční akce v obci. Nejbližší se již připravuje. V neděli 17. února bude v kulturním domě tradiční dětský karneval. V březnu bude setkání důchodců Kameničky a během roku další akce.

 

Náhledy fotografií ze složky Masopust 2008

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář